fbpx
corugat logo
tuburi canalizare

Unde-s doi puterea crește! Îmbinarea țevilor corugate de la corugat.ro

Țevile PEID cu perete dublu ondulat sunt similare cu țevile PEID uzuale, cu excepția faptului că au suprafețe externe și interne diferite, ceea ce le conferă rezistență și rigiditate suplimentare. Materialul din care sunt fabricate și anume, polietilena de înaltă densitate le oferă avantajul major de a avea o durată de viață foarte mare.

Tubulaturile corugate sunt ondulate la exterior și netede la interior, cu diametre disponibile începând de la diametrul exterior 200mm până la 3000mm.

Aceste țevi sunt ușoare și pot fi utilizate pentru canalizare subterană fără presiune, drenaj și colectarea apei de ploaie. Nu necesită întreținere, montate corect vor rezista ani de zile. Tocmai datorită acestui aspect este necesară o conectare a tubulaturilor conform standardelor în vigoare.

Norma de referință fiind standardul european SR EN 13476:

“EN 13476-1:2007, Plastics piping systems for non-pressure underground drainage and sewerage – Structured-wall piping systems of unplasticized poly(vinyl chloride) (PVC-U), polypropylene (PP) and polyethylene (PE) – Part 1: General requirements and performance characteristics

“EN 13476-3:2007, Plastics piping systems for non-pressure underground drainage and sewerage – Structured-wall piping systems of unplasticized poly(vinyl chloride) (PVC-U), polypropylene (PP) and polyethylene (PE) – Part 3: Specifications for pipes and fittings with smooth internal and profiled external surface and the system, Type B”

Pentru țevile livrate de corugat.ro conectarea țevilor se face cu mufe de îmbinare integrate cu garnitură de cauciuc. Țevile sunt deja echipate la un capăt cu garnitură instalată. Instalarea țevilor este facilitată prin simpla aplicare de lubrifiant al garniturii și prin tehnica de îmbinare prin împingere.

Această tehnică are două mari avantaje:

  • viteză mai mare, ceea ce reprezintă instalare mai rapidă
  • costuri reduse ale forței de muncă.

Procedura de cuplare urmărește pașii de mai jos:

  • Așezați tubulaturile corugate în tranșee urmărind același aliniament, apropiind capetele care urmează să fie îmbinate cu atenția acordată de a nu pătrunde pământ în interiorul țevii
  • Curățați și îndepărtați murdăria, praful, apa de pe capetele țevilor și a garniturii
  • Montați garnituria O-ring cu profil special din cauciuc EPDM.
  • Ungeți cu o subtanţă lubrifiantă primul profil de la capătul ţevii peste care trebuie să treacă garnitura pentru a fi introdusă în șanț. Inserarea garniturii de cauciuc

pe capatul tubului care va fi introdus în mufă.

  • Ungeți interiorului mufei cu o substanță lubrifiantă (se recomandă soluție de apă cu săpun).
  • Împingeți țeava în interiorul mufei cu luarea de măsuri pentru a nu deteriora țevile. La capătul liber al țevii se pot utiliza două bucăți de scândură groase și late care să asigure suprafața de presare fară a produce deformații.

Standardul EN 13476-3 prezintă următoarea schemă tipică de îmbinare tubulaturi corugate cu inel de etanșare din elastomer:

Pentru că unde-s doi puterea crește, tubulaturile furnizate de corugat.ro sunt dedicate conexiunilor durabile! Totodată oferă o colaborare bazată pe integritate și promptitudine, astfel încât să se dezvolte un parteneriat de lungă durată!

Distribuie articol

Postăm săptămânal pe facebook!
Vezi activitatea Corugat.ro