fbpx
corugat logo
utilaj tuburi canalizare

Cămine din polietilenă pentru rețele de canalizare

Noua generație de cămine din material plastic lasă în urmă veteranii din beton. Căminele din beton au posibilitatea de a fi vizitate în interior. Doar că în ziua de azi avem sisteme video pentru inspecția rețelelor de canalizare și astfel căminele din beton aparțin trecutului.

Căminele confecționate din tubulatură corugată cu pereți dublii, din polietilenă de înaltă densitate prezintă avantaje precum:

–        Rezistență ridicată la agresivitatea de substanțe chimice

–        Îmbinări eficiente și etanșe

–        Întreținere și curățare ușoară

–        Durată de viață mare, peste 50 de ani

–        Ușor de transportat și montat

–        Grad de flexibilitate-rigiditate optim

–        Nu necesită utilaje și echipamente speciale pentru montare

–        Costuri reduse

Cele mai uzuale tipuri de cămine sunt cele de inspecție, de vizitare, guri de scurgere și cămine de rupere de pantă.

Informații generale cu privire la căminele din materiale plastice precum și avantajele și argumentele atât tehnice cât și economice pentru utilizarea acestora sunt prezentate la începutul capitolului de cămine.

Căminele de inspecție sunt utilizate  fie în parcări, spații verzi, branșamente sau prin utilizarea accesoriilor pentru trafic, precum capacul de fontă, în rețele comunale, rezidențiale, comerciale și industriale.

Un cămin de inspecție este alcătuit din baza sau radierul căminului, coloana căminului, acoperirea căminului cu coloană de înălțare din tubulatură corugată și capacul.

Căminele de vizitare din polietilenă de înaltă densitate se folosesc în aceleași aplicații cu cele ale țevilor din tubulatură corugată, precum colectare ape uzate provenite din canalizarea menajeră, pluvială sau industrială, din lucrări de infrastructură, construcții, agricultură, industrie sau drenaj.

Temperaturile maxime ale apelor uzate transportate sunt aceleași cu cele în care trebuie să se încadreze țevile ce urmează să se utilizeze în rețeaua respectivă.

Gurile de scurgere stradale numite și geigere, se utilizează pentru preluarea apelor pluviale de pe suprafețele carosabile ale drumurilor, din parcări sau alte suprafețe amenajate și directionarea acesteia către conductele de colectare a rețelei de canalizare.

Transportul și montajul gurilor de scurgere este simplificat și rapid, fără costuri suplimentare generate de alte utilaje.

Geigerele se pot realiza după necesități, cu diferite volume, cu sau fără depozit de nămol, cu sau fără sifonare.

Căminele de rupere de pantă au rolul de a disipa energia apei cauzată de pante mari, ce determina viteze in conducte peste limitele admisibile (peste 5 m/s).

Căminele din polietilenă trebuie să îndeplinească cerințele minime de rezistență la presiune interioară de 0,5 bari, adică 5 m coloană de apă.

Avantajele căminelor oferite de corugat.ro sunt:

–        Etanșeitatea

–        Profile de scurgere eficient calculate

–        Rezistența la agenți chimici

–        Durabilitatea

–        Montaj ușor

–        Eficiență economică

Pentru un sistem complet de canalizare vezi și celelalte produse livrate de corugat.ro.

Distribuie articol

Postăm săptămânal pe facebook!
Vezi activitatea Corugat.ro