corugat logo
corugat tuburi infrastructura

SOLUŢIILE CORUGAT.RO PENTRU LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ

Calitatea infrastructurii edilitare a unei localități influențează direct proporțional dezvoltarea societății umane a localității respective.

Prin proiectele subvenţionate de UE se vizează îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor, prin îmbunătățirea rețelei de alimentare cu apă și de colectare ape uzate. Unul din judeţele pentru care comisia Europeană aprobă peste 65 milioane euro din Fondul de coeziune pentru lucrări de infrastructură e județul Sibiu. Se vizează prin proiect reabilitări a principalelor conducte de apă și canalizare, precum și realizarea unor noi distribuții de rețele, proiect preconizat ca finalizare în 2026.

Corugat.ro își propune să fie aproape atât de primării cât și de investitorii privați pentru a le oferi materiale durabile, nepoluante și ușor de utilizat, care contribuie la sănătatea publică și încadrarea în cerințele UE privind apa potabilă și evacuarea apelor uzate menajere.

Livrarea de produse constând în țevi și fitinguri necesare unor conexiuni durabile a rețelelor edilitare reprezintă pentru corugat.ro o preocupare majoră și permanentă în vederea satisfacerii nevoilor clienților

PRODUSELE CORUGAT.RO

1. Țevi și fitinguri pentru canalizări menajere și pluviale

tuburi canalizare

–        Țevi corugate din PEHD și fitinguri

Țeava corugată cu perete dublu din polietilenă de înaltă densitate este un tip de țeavă cu perete interior neted și structură de perete exterior în formă de inel. Corugat.ro livrează o gamă extinsă, de la diametre de 110mm la 3000mm.

Are o capacitate puternică de susținere a presiunii, greutate redusă, instalare simplă, siguranță și fiabilitate, performanțe bune de etanșare și rezistență puternică la coroziune.
Țevile sunt livrate la lungimi standard de 6m cu mufă integrată la unul din capete. Mufa împreună cu garnitură din cauciuc EPDM realizează o etanșare sigură și rezistentă în timp.

Țeavă corugată din PEHD are avantaje care o clasează pe o treaptă superioară oricărui concurent, ceea ce garantează funcționalitatea și eficiența în oricare aplicație.

depozit tuburi pvc

–        Țevi din PVC-U și fitinguri

Țeava PVC-U este fabricată din policlorură de vinil neplastifiată, un plastic rigid și rezistent la crăpare și coroziune.

Țevile PVC-U sunt livrate în varianta multistrat cu respectarea standardelor SR EN 13476-1/2.

Îmbinarea țevilor și fitingurilor se face în sistemul mufă cu garnitură. Țevile sunt livrate cu garnitura montată în mufă.

Gama de țevi multistrat PVC-U livrate cuprinde diametrele nominale:110, 125, 160, 200, 250, 315, 400, 500, 630mm în gama SN2, SN4, SN8.

Lungimile  standard  la  care  se livrează produsele sunt 1,2,3,4 respectiv 6m. Alte lungimi sunt posibile la cerere.

Țevile din PVC-U au o durată de viață lungă și sunt suficient de durabile pentru a rezista presiunii și condițiilor meteorologice. Țevile din PVC-U sunt și eficiente din punct de vedere al costurilor privite pe întreaga lor durată de viață. Acest lucru include costurile de achiziționare a țevilor, de instalare, de operare și întreținere și de demontare a conductei. Țevile din PVC-U sunt invulnerabile la coroziunea externă subterană, precum și la coroziunea internă a țevilor și nu dezvoltă scurgeri, ceea ce le face o alegere bună pentru aplicațiile sensibile la apă.

2. Țevi și fitinguri din polietilenă pentru alimentare cu apă și distribuție gaz

Țeava PEHD este o țeavă flexibilă din plastic, fabricată din polietilenă termoplastică de înaltă densitate, utilizată pe scară largă pentru transferul de fluide și gaze la temperaturi scăzute.

Țevile sunt de culoare neagră omogenă și opacă fiind marcate cu dungi longitudinale albastre pentru apă și galbene pentru gaz, decalate la 90°. Țevile din polietilenă au suprafața interioară și exterioară netedă, sunt flexibile și rezistente la temperaturi exterioare de până la -30°C.

Țevile PEHD oferă diverse avantaje în comparație cu alte materiale pentru conducte, cum ar fi: costuri de întreținere mici, costuri de instalare reduse, forma flexibilă oferă ușurință la instalare în mediu înclinat, transport ușor datorită greutății reduse, durabile, gamă largă de temperatură, debit ridicat datorită suprafeței interioare netede, rezistență la seismicitate, utilizare cu ușurință a metodelor de îmbinare, rezistente la soare.

Tipurile de polietilenă livrate sunt:

PE 80 – conducte de gaz pentru rețeaua de distribuție a gazelor naturale cu o presiune de până la 4 bari sau conducte de apă potabilă cu o presiune de până la 16 bari – conducte de canalizare, conducte de evacuare, conducte industriale
PE 100 – aplicații de conducte cu solicitări ridicate

 Țevile de PEHD pot fi fabricate în orice lungime. Cu toate acestea, din cauza cerințelor de transport și a ușurinței de manipulare la fața locului, lungimea țevilor este limitată și, în mod normal, sunt produse în lungimi standard de 6, 10, 12, 15, 24 și 30 de metri. La cerere, pot fi produse țevi PEHD cu lungimi de 50 și 100 de metri. Acestea se livrează în bare și/sau colaci.

3. Țevi de protecție pentru rețele electrice și de telecomunicații

Conducta din polietilenă de înaltă densitate (PEHD) este materialul preferat pentru a proteja cablurile de energie electrică și de telecomunicații. Datorită flexibilității și durității tuburile corugate rezistă la condițiile schimbătoare a solului.

Corugat.ro livrează țeavă corugată, pentru protecția cablurilor electrice și pentru rețele exterioare îngropate, cu diametre exterioare între 40 și 200mm.

4. Geigere

Pentru sisteme de preluare și evacuare a apelor de suprafață corugat.ro oferă sistem de canalizare tip geigere.

Coloana gurii de scurgere este realizatã din polietilenã de înaltã densitate ceea ce conferã atât o rezistențã mecanicã ridicatã cât și o rezistențã deosebitã în timp la agresiunea eventualelor substanțe chimice. 

Înãlțimea standard comercializatã este de 0,8 m, dar se poate opta și pentru o înãlțime variabilã în funcție de solicitare sau de ceea ce este prevãzut în proiect.

DE CE CORUGAT.RO?

Unul dintre obiectivele corugat.ro este de a-și aduce aportul la dezvoltarea societății, de a încheia parteneriate durabile în vederea îmbunătățirii infrastructurii tehnico-edilitare.

Poziționarea depozitului corugat.ro în județul Sibiu, comuna Șeica Mare este una favorabilă pentru livrări oriunde în țară într-un timp scurt, inclusiv regim expres în maxim 24h.

Corugat.ro asigură consultanță și oferă soluții personalizate:

ORICE DIAMETRU – ORICE CANTITATE – ORICE LOCAȚIE

Distribuie articol

Urmărește-ne pe YouTube!
Postăm săptămânal pe facebook!
Vezi activitatea Corugat.ro
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.🍪 Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.