corugat logo
tuburi-canalizare

3 dintre probleme cu care se pot confruntă beneficiarii când nu aleg un sistem durabil precum cel oferit de corugat.ro

Conform reglementărilor tehnice în vigoare, alegerea materialelor tuburilor pentru realizarea tronsoanelor de canalizare ţine cont de:

–        Caracteristici și proprietăţi fizico-mecanice și constructiv dimensionale

–        Rezistenţe structurale și procedee de îmbinare

–        Cerințe impuse la instalare, întreținere și reparații

–        Rezistența la agresivitatea apei uzate și a solurilor cu/fără apă subterană

–        Durata de viață și siguranța în exploatare

–        Compatibilitatea materialului la calitatea apelor transportate

–        Costul de investiție

Corugat.ro oferă tubulaturi corugate pentru diverse aplicații în rețele edilitare, produse ce sunt însoțite de agremente tehnice și care au fost alese astfel încât să corespundă elementelor de departajare amintite anterior.

Sunt multe cazuri însă, când beneficiarii se confruntă cu probleme în execuție din cauza unor alegeri mai puțin înțelepte:

1.Ruperea conductelor de canalizare provocată prin deplasări a acestora. Atunci când fundația dumneavoastră se deplasează din cauza greutății excesive sau când apa de ploaie în exces se infiltrează în subteran, conducta de canalizare poate începe să își schimbe forma și să împiedice scurgerea corectă a apelor uzate.

Pe durata execuției și exploatării clădirii este obligatorie urmărirea în timp a comportării a obiectelor de construcție. Posibilele schimbări structurale pot afecta și conductele de canalizare.

Țevile livrate de corugat.ro au rezistență bună la sarcinile externe în diverse condiții de utilizare și o rezistență bună la impact. Profilul, dimensiunile și proprietățile mecanice ale tuburilor corugate din polietilenă de înaltă densitate corespund cu prescripțiile SR EN 13476-3. Acest aspect este evidențiat în marcajul țevii.

2. Țevile care alcătuiesc conducta de canalizare intră în contact cu substanțele chimice a fluidelor transportate. Dacă materialul utilizat nu e unul adecvat precum polietilenă, acestea corodează. Coroziunea excesivă accelerează uzura în conducte și poate duce la scurgeri.

Literatura de specialitate definește uzura de coroziune ca fiind deteriorarea suprafeței de frecare și deci pierderea de material, datorită acțiunii simultane sau succesive a factorilor chimici agresivi din componența mediului respectiv și a solicitărilor mecanice.

Tubulaturile recomandate de corugat.ro pentru canalizare sunt cele corugate din polietilenă de înaltă densitate cu pereți dublii. Au rezistență mare la coroziune și agenți chimici.

3.Dacă garniturile de etanșare dintre țevi s-au rupt, atunci apa poate scăpa în zona din jurul țevii și apar scurgeri la nivelul îmbinărilor.

Țevile corugate se livrează cu sistem de îmbinare cu mufă integrată. Se utilizează garnituri O-ring din cauciuc (EPDM) ce satisfac condițiile normale de utilizare pentru țevi din polietilenă aferente conducte de canalizare.

Mufele integrate sunt realizate la unul din capetele fiecărei țevi. Acestea asigură continuitatea pereților interiori a tubulaturilor îmbinate, determinând caracteristici hidrodinamice foarte bune pentru transportul fluidelor.

Suprapunerea mufei peste profilele țevii următoare contribuie la o rigiditate bună a conductei.

Alege corugat.ro pentru a găsi împreună soluții la nevoile tale și a transforma posibilele probleme în beneficii!

Telefon 0757 129 561, e-mail vanzari[@]corugat.ro

Distribuie articol

Urmărește-ne pe YouTube!
Postăm săptămânal pe facebook!
Vezi activitatea Corugat.ro
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.🍪 Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.